Jak utrzymać zawiązki na drzewach?

Opad czerwcowy (tzw. świętojański) kończy czas budowania potencjału plonowania. Jednak w tym roku kwitnienie w sadach jabłoniowych przebiegało w niekorzystnych warunkach pogodowych związanych z dużym spadkiem temperatur (niektórych rejonach nawet poniżej 0 ºC) przez...

Jak poprawić wybarwianie się owoców papryki?

Chcąc uzyskać wysokiej jakości owoce papryki należy zadbać o optymalne warunki do uprawy; dokarmiać rośliny w okresie wegetacji zgodnie z zapotrzebowaniem dla poszczególnych faz rozwojowych; zastosować produkty stymulujące wzrost i rozwój roślin oraz wybarwienie...
sekret sukcesu

Ujawniamy sekret sukcesu uprawy pomidorów!

Ujawniamy sekret sukcesu uprawy pomidorów Bezkonkurencyjne połączenie dwóch preparatów dolistnych będzie w tym sezonie  absolutnym hitem w uprawie warzyw i owoców. Aktywator dojrzewania i wybarwienia SUNRED® poprawia wybarwienie owoców, przyspiesza i polepsza...

Jak zaspokoić apetyt na kolor zimą?

Wszyscy kochają czerwony kolor owoców i warzyw. Bo czyż jest coś piękniejszego niż czerwony, soczysty i pachnący pomidor czy błyszcząca skórka aromatycznej czerwonej papryki. Klienci poszukują pięknych warzyw i owoców spełniających wysokie standardy jakościowe. O...

Dlaczego warto zaprawiać nasiona?

Unikalny sposób zaprawiania nasion poprzez biostymulację DAWKA: 150ml/100 kg nasion zastosowanie MIESZANIE Produkt można mieszać z wszystkimi środkami ochrony roślin i nawozami. Nie powinien być stosowany w połączeniu ze środkami zawierającymi...

Jak uzyskać piękne pomidory zimą?

Każdy producent pomidorów specjalizujący się w produkcji szklarniowej wie, że musi osiągnąć w finalnym efekcie uprawy, pomidory wysokiej jakości o dobrym wybarwieniu, aby wygrać konkurencję na rynku i zwiększyć rentowność swoich upraw.   INNOWACJA W ODŻYWIENIU...

3 powody, dla których pomidory rumienią się bez słońca … i nie tylko

Wysoka jakość i ładny kolor to podstawowe czynniki decydujące o sukcesie rynkowym w produkcji owoców i warzyw. Ładnie wybarwiony, smaczny i aromatyczny pomidor to niezwykle pożądany, a jednocześnie trudny do nabycia produkt zimą. Czy możliwe jest uzyskanie pożądanego...

Dlaczego na poprawienie wybarwienia jabłek należy zastosować preparat Sunred ?

Wiemy, że konsumenci kupują jabłka pod wpływem impulsu, co "najlepiej wpadnie im w oko". Najlepiej wyglądające jabłka, to te które mają najlepszy kolor. Intensywny kolor daje im przewagę konkurencyjną na rynku i takie będą w tym roku najbardziej poszukiwane oraz...

Czy można poprawić wybarwienie owoców i warzyw?

dr Anna Fontana Wybarwianie owoców i ich dojrzewanie Osiągnięcie wysokich standardów jakościowych wymaganych przez rynek stanowi kluczowy czynnik sukcesu w produkcji owoców i warzyw. Dojrzewanie owoców charakteryzuje się zmianami biochemicznymi, fizjologicznymi i...

Problemy z kwitnieniem pomidorów? Jest na to niezawodny sposób!

Pochmurne dni nie wpływają dobrze na kwitnienie i zawiązywanie pomidorów. Brak wystarczającej ilości światła powoduje osłabienie wierzchołka wzrostu (wierzchołek  robi się ,,wyciągnięty”) oraz opadanie pąków kwiatowych i zawiązków. Podczas kwitnienia i zawiązywania...

zastosowanie

MIESZANIE

Produkt można mieszać z wszystkimi środkami ochrony roślin i nawozami dolistnymi, z wyjątkiem preparatów zawierających siarkę, oleje mineralne oraz emulsje.

OPAKOWANIA

1 l – 5 l – 20 l

SUNRED®

Aktywator dojrzewania i wybarwienia owoców

  • Poprawia wybarwienie owoców
  • Przyspiesza i polepsza równomierne dojrzewanie
  • Podwyższa zawartość cukru w owocach

SKŁADNIKI

Ekstrakty roślinne, Metionina, Fenyloalanina, Monosacharydy

Sposób działania

SUNRED® to innowacyjny aktywator poprawiający wybarwienie owoców. Zawiera fenyloalaninę, metioninę, monosacharydy i inne ekstrakty roślinne, jak np. oksylipiny, które przyspieszają proces dojrzewania. SUNRED® dostarcza zarówno substancję wyjściową (fenyloalaninę), jak również wspomagacze (oksylipiny) biosyntezy antocyjanu i flawonu, barwników które są odpowiedzialne za zabarwienie czerwone, pomarańczowe i fioletowe. W rezultacie SUNRED® wspomaga nagromadzenie pigmentów, a tym samym poprawia wybarwienie. Dodatkowo SUNRED® zawiera składnik istotny dla biosyntezy etylenu – metioninę, która z kolei inicjuje i steruje procesami dojrzewania i gromadzenia rozpuszczalnych cukrów. W ten sposób SUNRED® usprawnia dojrzewanie owoców i zwiększa zawartość cukrów rozpuszczalnych (skala Brixa). SUNRED® nie ma ujemnego wpływu na trwałość miąższu owoców, ani także nie zakłóca stabilności przechowywania owoców. Jest to rezultat zawartych nim oksylipin, które indukują naturalną syntezę lignin i monolignoli, związków odpowiedzialnych za wzmocnienie ścian komórkowych.

kontakt

ul. Ignacego Krasickiego 35 02-611 Warszawa

+48 512 718 398

jacek.bochenkiewicz@biolchim.pl

śledź nas