Bardzo ciężki rok

Wstępne raporty pokazują, że w okresie od marca do maja br. na obszarze Polski wystąpiła susza rolnicza. Jednak brak opadów to nie jedyny problem, przed którym stanęli rolnicy tej wiosny. I to nie tylko rolnicy z centralnej Polski, ale z prawie całego obszaru kraju....

Rewolucja w nawożeniu

Era biostymulatorówEuropejski rynek biostymulatorów wart był 578 milionów euro w 2015 r, a w 2019 już ponad miliard euro (wg EBIC). Analitycy szacują roczny wzrost wartości sprzedaży biostymulatorów na 10-12 proc. w ciągu ostatnich lat. Żadne inne środki do produkcji...

Pomidory szklarniowe – jak zwiększyć kwitnienie i zawiązywanie owoców oraz ich wyrównanie?

Nikogo nie trzeba przekonywać, że sezon jesienno-zimowy oraz sezon wiosenny to okresy, kiedy popyt na pomidory szklarniowe jest największy. Jednak należy pamiętać, że w tym okresie szczególnie ważna jest jakość produktów dostarczanych do odbiorców. Nawet niewielkie...

Jak utrzymać zawiązki na drzewach?

Opad czerwcowy (tzw. świętojański) kończy czas budowania potencjału plonowania. Jednak w tym roku kwitnienie w sadach jabłoniowych przebiegało w niekorzystnych warunkach pogodowych związanych z dużym spadkiem temperatur (niektórych rejonach nawet poniżej 0 ºC) przez...

Jak poprawić wybarwianie się owoców papryki?

Chcąc uzyskać wysokiej jakości owoce papryki należy zadbać o optymalne warunki do uprawy; dokarmiać rośliny w okresie wegetacji zgodnie z zapotrzebowaniem dla poszczególnych faz rozwojowych; zastosować produkty stymulujące wzrost i rozwój roślin oraz wybarwienie...
sekret sukcesu

Ujawniamy sekret sukcesu uprawy pomidorów!

Ujawniamy sekret sukcesu uprawy pomidorów Bezkonkurencyjne połączenie dwóch preparatów dolistnych będzie w tym sezonie  absolutnym hitem w uprawie warzyw i owoców. Aktywator dojrzewania i wybarwienia SUNRED® poprawia wybarwienie owoców, przyspiesza i polepsza...

Jak zaspokoić apetyt na kolor zimą?

Wszyscy kochają czerwony kolor owoców i warzyw. Bo czyż jest coś piękniejszego niż czerwony, soczysty i pachnący pomidor czy błyszcząca skórka aromatycznej czerwonej papryki. Klienci poszukują pięknych warzyw i owoców spełniających wysokie standardy jakościowe. O...

Dlaczego warto zaprawiać nasiona?

Unikalny sposób zaprawiania nasion poprzez biostymulację DAWKA: 150ml/100 kg nasion zastosowanie MIESZANIE Produkt można mieszać z wszystkimi środkami ochrony roślin i nawozami. Nie powinien być stosowany w połączeniu ze środkami zawierającymi...

Jak uzyskać piękne pomidory zimą?

Każdy producent pomidorów specjalizujący się w produkcji szklarniowej wie, że musi osiągnąć w finalnym efekcie uprawy, pomidory wysokiej jakości o dobrym wybarwieniu, aby wygrać konkurencję na rynku i zwiększyć rentowność swoich upraw.   INNOWACJA W ODŻYWIENIU...

3 powody, dla których pomidory rumienią się bez słońca … i nie tylko

Wysoka jakość i ładny kolor to podstawowe czynniki decydujące o sukcesie rynkowym w produkcji owoców i warzyw. Ładnie wybarwiony, smaczny i aromatyczny pomidor to niezwykle pożądany, a jednocześnie trudny do nabycia produkt zimą. Czy możliwe jest uzyskanie pożądanego...

zastosowanie

MIESZANIE

Produkt można mieszać z wszystkimi środkami ochrony roślin i nawozami dolistnymi, z wyjątkiem preparatów zawierających siarkę, oleje mineralne oraz emulsje.

OPAKOWANIA

1 l – 5 l – 20 l

SUNRED®

Aktywator dojrzewania i wybarwienia owoców

  • Poprawia wybarwienie owoców
  • Przyspiesza i polepsza równomierne dojrzewanie
  • Podwyższa zawartość cukru w owocach

SKŁADNIKI

Ekstrakty roślinne, Metionina, Fenyloalanina, Monosacharydy

Sposób działania

SUNRED® to innowacyjny aktywator poprawiający wybarwienie owoców. Zawiera fenyloalaninę, metioninę, monosacharydy i inne ekstrakty roślinne, jak np. oksylipiny, które przyspieszają proces dojrzewania. SUNRED® dostarcza zarówno substancję wyjściową (fenyloalaninę), jak również wspomagacze (oksylipiny) biosyntezy antocyjanu i flawonu, barwników które są odpowiedzialne za zabarwienie czerwone, pomarańczowe i fioletowe. W rezultacie SUNRED® wspomaga nagromadzenie pigmentów, a tym samym poprawia wybarwienie. Dodatkowo SUNRED® zawiera składnik istotny dla biosyntezy etylenu – metioninę, która z kolei inicjuje i steruje procesami dojrzewania i gromadzenia rozpuszczalnych cukrów. W ten sposób SUNRED® usprawnia dojrzewanie owoców i zwiększa zawartość cukrów rozpuszczalnych (skala Brixa). SUNRED® nie ma ujemnego wpływu na trwałość miąższu owoców, ani także nie zakłóca stabilności przechowywania owoców. Jest to rezultat zawartych nim oksylipin, które indukują naturalną syntezę lignin i monolignoli, związków odpowiedzialnych za wzmocnienie ścian komórkowych.

kontakt

ul.Marszałkowska 58/16A 00-545 Warszawa

+48 512 718 398

jacek.bochankiewicz@biolchim.pl

śledź nas